محيى صبحى


flower اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم flower
يسعدنا و يشرفنا ان تكون عضوا بمنتدانا


منتدى متنوع
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» حيوانات خطرة التمساح
السبت فبراير 23, 2013 9:09 pm من طرف Admin

» السيرة النبوية للشيخ نبيل العوضى
الأربعاء فبراير 20, 2013 7:17 pm من طرف Admin

» من معجزات النبي صلى الله عليه وسلم الجزء الثانى
الأربعاء فبراير 20, 2013 7:06 pm من طرف Admin

» من معجزات النبي صلى الله عليه وسلم الجزء الاول
الأربعاء فبراير 20, 2013 6:58 pm من طرف Admin

» العاب طبخ للبنات
الإثنين فبراير 04, 2013 6:57 pm من طرف Admin

» العاب بازل
الإثنين فبراير 04, 2013 6:46 pm من طرف Admin

» العاب فلاش اون لاين
الإثنين فبراير 04, 2013 2:01 am من طرف Admin

» استقالة جماعية لاتحاد كرة القدم
الأحد فبراير 05, 2012 3:31 am من طرف الشهيد المصري

»  كيف تجعل الناس تحبك في 90 ثانية او اقل
الأحد فبراير 05, 2012 3:18 am من طرف الشهيد المصري


شاطر | 
 

 تبقى لديك طعام .. لا ترميه استغليه !!

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
fa_fawzy

avatar

عدد المساهمات : 59
تاريخ التسجيل : 17/03/2010

مُساهمةموضوع: تبقى لديك طعام .. لا ترميه استغليه !!   الجمعة أبريل 16, 2010 8:23 pm

طبعاً كل ربات البيوت بيعانوا من مشكلة كبيرة إسمها الأكل
يعنى الأكل الفائض من الوجبات إلى ما يكفيش لليوم التالى و فى نفس الوقت حرام يترمى
وحتى و إن كان كافى فإن هناك الكثير من الأزواج و الأبناء يرفضون بإصرار الأكل البايت






]center]- بواقى البانية
لو عندك بواقى بانية اولا قشري طبقة البانيه
وشوفي وقولي رأيك بالافكار التالية
‏*نجرسكو
‏*رز بالباشمل
‏*بيتزا
‏*سمبوسة
‏*الشاورما دي
صفري بصلة وتوم_ملح_فلفل_بهارات كمون_شطة
عليها فلفل
مكعبات_جزر مبشور_بالترتيب كل 2دق ضيفي الي بعده_ماشروم وف الاخر الفراخ نفس دي اعمليها حشوات
‏*قطعيها صوابع وبعدين
اعمليها مع بطاطس محمرة ف الفرن وشربيهم شوية(دي لبواقي البطاطس كمان(
مرقة بصلصة ف طاجن
‏*شوحيهم ف بصله ضيفي
لسان عصفور محمر كملي
عليهم بمرقة وعصير طمطماية ياخد غلوتين وحطيه ف الطاجن ف الفرن وغطيهم بشرايح طماطم
‏*افرميها وشوحيهاببصله واحشي بيها بطاطس بدل
العصاج
_______________________

بالنسبة للدجاج المسلوق المتبقي بعد ما نخلص نطحنه و ممكن
نضيف له بطاطس مسلوقة ومطحونة ونعمله أقراص ونغمسه بالبيض المخفوق
ومن ثم البقسماط المطحون الناعم و نقليه بالزيت


الفراخ : اللي بيتبقي بطلع منه العظم واسلق بطاطستين ( 2 بطاطس ) واحطهم في الكبة يبقوا عجينة وبعدين بالبيض والبقسماط واحمرهم بيبقي تحفة

كفتة الفراخ


.

المقادير

حولى نصف أو ثلث فرخة مسلوقة و لو كانت مطبوخة فى صلصة أو رز مثلاً تغسل و تجفف و تقطع قطع صغيرة
حبة بطاطس كبيرة مسلوقة
بصلة
5 فصوص ثوم
حزمة بقدونس
بيضتين
ملح - فلفل
بقسماط
زيت للقلى

الطريقة 1 - تخلط جميع المقادير معاً جيداً فى الكبة أو ماكينة الفرم
2 - نبلل يدينا ببعض الماء حتى لا تلتصق بها العجينة و نأخذ منها و نشكلها أقراص
3 - نضع الأقراص فى البقسماط بدون بيض لأن الكفتة بها بيض ثم نقليها و تقدم مع المكرونة أو نعمل منها سندوتشات مع البطاطس المحمرة و المخلل

لبواقي الفراخ والجبنه الرومي

الفراخ المسلوقه نفتتهاونقطع معاها فلفل اخضر وطماطم وزيتون اخضر
وفي الخلاط نضرب 2 بيضه و2/1 1 كوب لبن
ومعاهم جبنه موتزاريلا والجبنه الرومي الناشفه
وفي صينيه مدهونه زبده نحط عليها عجينة الباف باستري
ونحط الفراخ والفلفل والطماطم وعليهم اللبن والبيض والجبنه
ونخبزها في الفرن وتطلع احلى بيتزا
وممكن تتحط فيها كل البواقي اللي عندك


عندك دجاج من بعد الغدا استعمليه للعشاء
شوفي طريقتي

اخذ الدجاج واسخنه شوي اما بالفرن او بالمكرويف طبعا الدجاج يكون اما مشوي او مع الرز طبعا
اخذ الدجاج واخليه من العظم واقطعه قطع صغيره
اعمل صلصه طحينه ( طحينه ملعقتين، عصير نص ليمونه، ماء بارد واقلبها ثم اضيف ملعقه مايونيز واحط الملح والفلفل الاسود والكمون وافرم عليه شويه بقدونس)
اضع الدجاج على الصلصه واخلطها جيدا
احمص التوست واضع على كل حبه توست ملعقه من الخليط
وتقدم
&&&الفراخ المحشية&&&
لو باقي عندك جزء كبير
ادهنيهابالخلطة دي(صلصة_كاتشب_بهارات _ملح _
فلفل_خل)وغطيها بفويل عل نار هادية ولما تسخن
اكشفيها
لو عايزة تغيريها او عندك كمية كبيرة

وللموضوع بقية[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
تبقى لديك طعام .. لا ترميه استغليه !!
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
محيى صبحى :: منتدى حور الدنيا :: المطبخ :: نصائح-
انتقل الى: